nybanner

E Fa'afefea ona Femalagaa'i Galu o Leitio i Feso'ota'iga Uaealesi Lava mamao?

195 vaaiga

Faiga Fa'asalalauina o Galue Leitio

I le avea ai ma ave o faʻasalalauga faʻamatalaga ifesootaiga uaealesi, o galu o le leitio o lo'o i ai i soo se mea i le olaga moni.Fa'asalalauga uaealesi, TV uaealesi, feso'ota'iga satelite,feso'ota'iga feavea'i, radar, ma uaealesiIP MESHmea e feso'ota'i feso'ota'iga e feso'ota'i uma ma le fa'aogaina o galu leitio.

 

O le siosiomaga faʻasalalau o galu leitio e matua faigata lava, e aofia ai le avanoa avanoa (o se mea lelei e le gata, faʻasalalauina o galu o le leitio isotropic, vacuum poʻo le leai o se toniga vaeluaga, o se faʻasaienisi faʻasaienisi fuafuaina e faafaigofie ai le suʻesuʻega faʻafitauli) faʻalauteleina ma le vaeluaga (lalolagi, sami. vai, siosiomaga, ma isi) fa'aola.

Ma o galu o le leitio e iai ni auala eseese, e aofia ai toetoe lava o faʻagasologa uma o le faʻasalalauina o le leitio, e pei o le: faʻasalalau tuusaʻo, mafaufauga, faʻasolosolo, faʻasalalau, faʻasalalau, ma isi.

Fa'avevela sa'o

O fa'avevela sa'o o le ala lea e fealua'i ai galu o le leitio i avanoa avanoa.E leai se ata lafoia, refraction, diffraction, dispersion ma absorption o galu leitio i avanoa avanoa.

Mafaufauga Loloto

A fetaui le galu electromagnetic ma se mea e sili atu le tele nai lo le umi o le galu, o le faʻaaliga o le mafaufau (suia le itu o le faʻasalalauga i le va o faʻasalalauga e lua ma toe foʻi i le mea muamua) e tupu.

 

Rvavaeeseina

Pe a ulu atu se galu electromagnetic i se isi ala mai le tasi ala, e suia le itu o le faʻasalalauga (o se itu faʻapitoa e fausia ma le uluai itu, ae e le toe foʻi i le uluai ala).

ala fa'asalalauina galu leitio

Eseesega

A'o le auala fa'aola i le va o leuaealesitransmitterma ua poloka le tagata e talia e se fa'alavelave, o lo'o fa'aauau pea ona fealua'i solo le galu o le leitio i le pito o le fa'alavelave.O le fe'ese'esea'i e mafai ai ona fa'asalalau fa'ailoga leitio i tua atu o fa'alavelave.

fa'aeseesega o galu leitio

Sfafaga

Ona o le inhomogeneity o le auala faʻasalalau - e pei o le curvature tele, roughness, ma isi, o le mea mataʻina o galu electromagnetic sosolo i le siosiomaga e mafua.Fa'asalalauina e tupu pe a iai ni mea e la'ititi nai lo le galu i le ala fa'asalalau, ma o le aofa'i o ia mea fa'alavelave i le voluma e matua tele lava.

Fa'ata'ape

I se si'osi'omaga masani feso'ota'iga fe'avea'i fe'avea'i, o feso'ota'iga i le va o le telefoni feavea'i ma le telefoni feavea'i e le o se ala sa'o, ae o le tele o isi auala.I le taimi o le faʻasalalauina o galu o le leitio, o mea eseese o le a faʻafeiloaʻi, o lea e faaopoopo atu i faʻasalalauga tuusaʻo, o mafaufauga eseese, faʻasolosolo ma faʻasalalau o le a tupu foi.O fa'ailoga nei e taunu'u atu i le tagata e talia e ala i ala fa'asalalau 'ese'ese e eseese amplitudes ma vaega.O latou aafiaga tuʻufaʻatasia o le a mafua ai ona faʻalavelave tele le faʻailoga e maua e le tagata e taliaina, ma mafua ai ona faʻalavelave poʻo faʻalavelave, o lona uiga, tele.-aafiaga fa'asalalauina ala.

 

Fa'afefea ona fa'aoga galu leitio mofesootaiga?

 

Le mataupu faavae o le faaaogaina o galu leitio mofa'asalalauga vitiōo le faaliliuina lea o faailo vitio i galu electromagnetic ma auina atu e ala i le antenna.A maeʻa ona maua galu eletise, o le antenna i le pito e maua ai e faʻaliliuina i latou i faʻailoga vitio muamua.Feso'ota'iga leitio, feso'ota'iga telefoni fe'avea'i, feso'ota'iga satelite, ma isi mea uma o lo'o fa'atinoina e fa'aoga ai galu electromagnetic.Faatasi ai ma i latou, o galu electromagnetic o laina eseese e mafai ona faʻaaogaina mo auala eseese fesoʻotaʻiga.Mo se faʻataʻitaʻiga, o galu leitio e faʻaaogaina lautele i faʻasalalauga, televise, ma leitio fesoʻotaʻiga, aʻo microwave e faʻaaogaina i radar, satelite fesoʻotaʻiga, ma fesoʻotaʻiga feaveaʻi, ma isi mea.

 

 

O le ofisa autu o le IWAVE ma le R&D centre o loʻo i Shanghai.Ose atina'e fa'atekonolosi a le atunu'u o lo'o taula'i atu i fofo fa'asalalau uaealesi maualuga.O le aufaigaluega autu a le kamupani e sau mai kamupani maualuga fesoʻotaʻiga faavaomalo, oi latou uma e sili atu i le 8 i le 15 tausaga o galuega i totonu.fesootaiga uaealesifanua.O lo'o naunau le IWAVE i le atina'eina ma le tu'uina atu o faiga fa'aliliuga vitiō fa'amasani maualuga ma feso'ota'iga lauteleIP MESHfeso'ota'iga.O ana oloa o loʻo i ai le lelei o le mamao faʻasalalau mamao, maualalo le taofiofia, faʻamautu faʻasalalauga mo siosiomaga lavelave, ma ua faʻaaogaina lautele i drones, robots, faʻalavelave faʻafuaseʻi afi, asiasiga, saogalemu ma isi vaega faʻapitoa.


Taimi meli: Aukuso-11-2023