nybanner

3 Feso'ota'iga Fa'atulagaina ole Micro-drone Swarms MESH Radio

12 vaaiga

Micro-drone fe'auMESH feso'ota'iga o se fa'aoga atili o feso'ota'iga ad-hoc feavea'i i le fanua o drones.E ese mai le feso'ota'iga AD hoc telefoni feavea'i, o nodes o feso'ota'iga i feso'ota'iga drone mesh e le a'afia i laufanua a'o feoa'i, ma o lo latou saoasaoa e masani lava ona sili atu le vave nai lo feso'ota'iga masani fa'atulagaina a le tagata lava ia.

 

O lona fausaga fesoʻotaʻiga e tele lava ina tufatufaina.O le lelei o le filifiliga o le auala e faʻamaeʻaina e se numera laʻititi o nodes i le fesoʻotaʻiga.E le gata ina fa'aitiitia ai le feso'ota'iga fa'amatalaga feso'ota'iga i le va o nodes ae fa'ato'ilaloina ai fo'i le fa'aletonu o le fa'atonuina o le fa'atonuga o auala.

 

Le fausaga fesoʻotaʻiga o le UAV swarmMESH feso'otaigae mafai ona vaevaeina i le fausaga planar ma le fausaga faʻapipiʻi.

 

I totonu o le faʻatulagaina o le fuafuaga, o le fesoʻotaʻiga e maualuga le malosi ma le saogalemu, ae vaivai le faʻaogaina, lea e talafeagai mo fesoʻotaʻiga faʻapipiʻiina o le tagata lava ia.

 

I totonu o le fausaga faʻapipiʻi, o le fesoʻotaʻiga e malosi le faʻaogaina ma e sili atu ona fetaui mo le tele-tele drone swarm ad-hoc networking.

fuga-robotics-aaoga-i-militeli
Fuafuaga-o-MESH-Fesootaiga

Fuafuaga Fuafua

O le fausaga fa'afanua e ta'ua fo'i o le fausaga a tupulaga.I totonu o lenei fausaga, o node taʻitasi e tutusa i tulaga o le tufatufaina atu o le malosi, fausaga fesoʻotaʻiga, ma le filifilia o auala.

Ona o le faʻatapulaʻaina o numera o drone nodes ma faʻasalalauga faigofie, o le fesoʻotaʻiga e malosi le malosi ma maualuga le saogalemu, ma o le faʻalavelave i le va o auala e laʻititi.

Ae ui i lea, a'o fa'atupula'ia le numera o nodes, o le laulau fa'asolosolo ma fa'amatalaga o galuega o lo'o teuina i node ta'itasi e fa'atupula'ia, fa'atupula'ia le uta o feso'otaiga, ma fa'atupula'ia malosi le fa'atonuga o le tino, e faigata ai ona fa'atonutonu le faiga ma fa'aletonu.

O le mea lea, e le mafai e le fausaga faʻapipiʻi ona i ai se numera tele o nodes i le taimi e tasi, e mafua ai le le lelei o le faʻaogaina ma e naʻo le talafeagai mo fesoʻotaʻiga MESH laiti.

Fa'avasegaga fa'aputuga

O le fa'apipi'i fa'aputuina o le vaevae lea o pona o le drone i ni vaega laiti eseese e tusa ai ma a latou galuega eseese.I totonu o soʻotaga taʻitasi, e filifilia se node autu, o lana galuega o le avea ma nofoaga autu e pulea ai le sub-network ma faʻafesoʻotaʻi isi nodes i le fesoʻotaʻiga.

O nodes autu o so'otaga feso'ota'iga ta'itasi i totonu o le fausaga fa'apipi'i e feso'ota'i ma feso'ota'i le tasi i le isi.Fa'amatalaga fefa'asoaa'i i le va o nodes e le ki'i e mafai ona fa'atinoina e ala i nodes autu po'o sa'o.

O pona autu ma pona e le o ni ki o le so'otaga feso'ota'iga atoa o lo'o fa'atupuina fa'atasi.E tusa ai ma faʻasologa o node eseese, e mafai ona vaevaeina atili i le faʻapipiʻi tasi-aunoa ma le faʻapipiʻi tele.

(1) Tu'ufa'atasiga ta'itasi

 

I totonu o le fausaga faʻapipiʻi taʻitasi, e fa ituaiga o nodes i totonu o le fesoʻotaʻiga, e taʻua o le ulu faʻapipiʻi / le faʻapipiʻiina o le ulu, faitotoa / tufatufa faitotoa faitotoa.O le so'oga pito i tua o lo'o fa'apipi'i ile ulu fa'afuifu ma pona ole faitoto'a.O node ta'itasi e feso'ota'i i le fa'avevesi tutusa.

 

O lenei fausaga e faigofie ma vave e fausia ai se feso'ota'iga, ma e maualuga atu fo'i le fa'aogaina o le fa'alava fa'alava.Ae ui i lea, o lenei fausaga fesoʻotaʻiga e faigofie ona faʻatapulaʻaina punaoa, e pei o le fefaʻasoaaʻi i le va o alalaupapa pe a faʻateleina le numera o nodes i le fesoʻotaʻiga.

 

Ina ia aloese mai le toilalo o le faʻataunuʻuina o le misiona e mafua mai i le faʻalavelave faʻafuaseʻi, e tatau ona aloese mai lenei fausaga pe a tutusa le laina o fuifui taʻitasi i totonu o le tele-tele drone self-organizing network.

Fa'apipi'i Fa'atulagaga ole MESH Network
Feso'otaiga MESH fa'atele

(2) Tu'ufa'atasiga fa'atele

 

E 'ese'ese mai le fa'aputuga fa'atasi, lea e tasi le fuifui i le laulau, fa'aputuga fa'atele e aofia ai le tele o laulau, ma o fa'afu'e ta'itasi e iai ni fuifui.I totonu o se fesoʻotaʻiga faʻapipiʻi, e mafai ona vaevaeina nodes network i ni fuifui se tele.O nodes eseese i totonu o se fuifui ua vaevaeina i nodes ulu fuifui ma nodes sui auai e tusa ai ma o latou tulaga, ma eseese ala o fesootaiga e tofia.

 

I totonu o se fuifui, fuifui sui o lo'o i ai galuega faigofie ma o le a le fa'ateleina le fa'atuputeleina o feso'ota'iga i luga a'e o le ulu, ae e mana'omia e nodes ulu fuifui e pulea le fuifui, ma e sili atu ona lavelave fa'amatalaga fa'asologa e tausia, lea e alu ai le tele o le malosi.

E fa'apena fo'i, e 'ese'ese fo'i agava'a fa'afeso'ota'i e fa'atatau i tulaga eseese o node.O le maualuga o le maualuga, o le sili atu foi lea o le gafatia o le inisiua.I le isi itu, pe a iai se node i ni tulaga se lua i le taimi e tasi, o lona uiga e manaʻomia e le node ona faʻaogaina laina eseese e faʻatino ai le tele o galuega, o lea o le numera o laina e tutusa ma le numera o galuega.

I totonu o lenei fausaga, e fesoʻotaʻi le ulu faʻapipiʻi ma isi tagata o loʻo i totonu o le fuifui ma nodes i isi vaega o fuifui, ma o fesoʻotaʻiga o vaega taʻitasi e le faʻalavelave le tasi i le isi.O lenei fausaga e talafeagai mo le faʻatulagaina o fesoʻotaʻiga i le va o drones tetele.Pe a faʻatusatusa i se fausaga faʻapipiʻi tasi, e sili atu le faʻaogaina, maualuga le uta, ma e mafai ona faʻatautaia faʻamatalaga faigata.

 

Ae ui i lea, talu ai e manaʻomia e le node ulu fuifui ona faʻagasolo le tele o faʻamatalaga, o le faʻaaogaina o le malosi e sili atu le vave nai lo isi nodes fuifui, o le mea lea e puupuu ai le ola fesoʻotaʻiga nai lo le fausaga faʻapipiʻi tasi.E le gata i lea, o le filifilia o node ulu fuifui i vaega taʻitasi i le faʻapipiʻiina o fesoʻotaʻiga e le o faʻamautu, ma soʻo se node e mafai ona galue o se ulu faʻapipiʻi.Mo se node patino, pe mafai ona avea ma ulu fuifui e faalagolago i le fausaga o fesoʻotaʻiga e filifili ai pe amata le faiga faʻapipiʻi.O le mea lea, o le faʻapipiʻiina o fesoʻotaʻiga algorithm o loʻo i ai se sao taua i le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga.


Taimi meli: Iuni-21-2024